Sunds Y’s Men’s Club tænder lys for beboerne på Søglimt

Pedel Jens Erik Kjølbæk og social og sundhedsassistent, Anna Hyldgård Danielsen sammen med Ellen Jørgensen siger tak til Sunds Y’s Mens Clubs præsident, Thorkild Lundgren Nielsen (t.h.), for den flotte julebelysning. Privatfoto (KEH)

1. søndag i advent kunne pedellen ved plejehjemmet Søglimt i Sunds, tænde lysene på det store grantræ i haven ved plejehjemmet. De mange lys på det høje, flotte træ, kan direkte ses af beboerne på stuerne i afdeling A, mens beboerne i afdeling B må gå en lille tur for at kunne nyde lysene.

Det er plejehjemmets pedel, Jens Erik Kjølbæk, der med inspiration fra én af hjemmets social og sundhedsassistenter, Anna Hyldgård Danielsen, har arbejdet med ideen om, at der burde sættes lys i det flotte træ. Der var ikke umiddelbart penge i plejehjemmets budget, men en ansøgning til Sunds Y’s Men’s Club om det var et projekt som klubben kunne støtte, kunne vel ikke skade.

En mail til præsidenten for Sunds Y’s Men’s Club, Thorkild Lundgren Nielsen blev meget hurtigt og positivt besvaret. – Naturligvis vil vi da gerne støtte sådan et projekt, fortæller Thorkild. – Selv om vores primære støtte går til kirkeligt og socialt børne- og ungdomsarbejde, så støtter vi også organisationer og institutioner som for eksempel Kirkens Korshær i Herning, Møltrup Optagelseshjem og Sunds Kirkes Menighedspleje. Og nu altså også Juleudsmykningen på Søglimt i Sunds.

- Vi er så glade og taknemmelige for Y’s Men’s klubbens støtte, siger Anna Hyldgård Danielsen og Jens Erik Kjølbæk samstemmende. – På den måde er vi med til at tænde lys for de ældre, for hvem coronatidens restriktioner sætter begrænsninger for adspredelse.

Det blev i høj grad bekræftet af 99 årige Ellen Jørgensen fra afdeling A, der tilfældigt lagde vejen forbi træet med sin rollator, da fotografen stillede op til fotografering. – Det er SÅ skønt og vi nyder hver dag synet af lysene på det flotte træ, siger Ellen Jørgensen med et smil.

Tilbage til nyhedslisten